Click
Comparte el link:

El 7 de juliol Locos por las Fallas va assistir, convidat per la Junta Local Fallera d’Alzira, a l’acte d’elecció de les falleres majors de la ciutat, al Gran Teatre d’Alzira, un lloc ideal per ixe tipus d’acte, amb bona visibilitat.

L’acte va estar conduït per Joan López García, co-presentador d’Á Punt Directe, qui va donar pas primer a les tres candidates a fallera major infantil: Daniela Llopis Martín, de la Falla Ausias March; Clàudia Dolz Estela, de la Falla El Parc i Blanca Carrió Martínez, de la falla Plaça Major. Les tres van fer uns bons discursos per mostrar els seus mèrits per obtindre la màxima representació de les comissions falleres infantils d’Alzira, emocionant els representants de les seues comissions respectives i a molts dels que no ho eren.

Fets els discursos de les candidates a falleres major infantils, va fer entrada la única candidata a Fallera Major de la ciutat, Alba Carrió Martínez, de la Falla Plaça Major, que, encara que era candidata única, necessitava ser refrendada pels electors. El seu discurs va ser igual de bo que les candidates infantils, al que s’afegia una major experiència per l’edat i formació, emocionant a bona part del públic.

 

Fets els discursos de les quatre candidates, estes es van retirar a la primera fila de les butaques del Gran Teatre, Alba prop d’on estaven sentats nosaltres, Daniela, Clàudia i Blanca a l’altra banda del corredor central.

El conductor de l’acte va donar pas als notaris i a les urnes de les eleccions i es va començar a citar a aquells que tenien dret a votar, mostrant els seus dni i dipositant les papeletes a les respectives urnes. Les comissions amb candidates a elegir no tenien dret a votar, però dos de les que no podien votar la fallera major infantil si podien participar en la votació d’Alba, al ser candidata única. Conclosa la votació, van fer entrada quatre portejadors que es van endur les dos urnes, amb molt de cerimonial. En el reconte podien estar membres de les comissions amb candidates.

 

 

 

Mentre es contaven els vots, davant el notari, l’espera va ser amenitzada per Miki de Cai, que ens va fer riure mostrant-nos la visió que té un andalús com ell de com som els valencians, entre altres coses, sobre tot amb el costum faller de tallar els carrers per a fer “Festaaaa!!!”, com dia ell.

Acavat el monòleg, o el reconte de vots, Joan López va cridar les candidates, va donar pas a les falleres majors del 2019, Merdedes Bohígues i Inés Brines,al president de la JLF i a l’alcalde d’Alzira i va donar el veredicte dels electors. Li va fer suspens a la fallera major infantil, fent riure a la gent i posant nervioses a les candidates, fins que va dir el nom de la candidata infantil elegida, Clàudia Dolz Estela, la mes menuda de les tres, qui, emocionada, semblava no acavar-se-ho de creure, sent felicitada de seguida per Mercedes i Inés, que estaven al seu costat. Recuperada un poc de l’emoció del moment, va fer un breu discurs agraïment.

La candidata a fallera major, Alba, encara que candidata única, devia ser refrendada, cosa que no li llevava nervis, però el veredicte va ser positiu per ella, sent felicitada de seguida per la seua germana, Blanca, candidata a fallera major infantil, i per les demes candidates i persones que estaven a l’escenari, fent també un xicotet discurs igual d’emotiu que el de Clàudia.

A continuació, fora de protocol, van començar les fotos amb les corts d’honor del 2019 i del 2020 i les entrevistes, confessant, en el que ha estat la primera de les primeres entrevistes que em fet a una fallera major en els 18 mesos d’existència de Locos por las Fallas, que estaven molt emocionades i ilusionades amb el càrrec.