Click
Comparte el link:

El mestre José Angel Azpeitia prepara el tancament del seu taller davant l’avanç de la pandèmia i la falta d’encarrecs per ajuntaments i col·lectius faller, que afecta tots els artistes fallers, però mes, encara als que es dediquen a la construcció de carrosses.

Taller de Angel Azpeitia / Foto: Locos por las Fallas

A Azpeita li quedava encara un any per jubilar-se, però ho ha tingut que avançar al no tenir ingressos i no parar les despeses. Per subsistir ha venut les seues carrosses, dos a l’Ajuntament de L’Olleria, client seu de fa anys, i una tercera al Gremi d’Artistes. Encara li’n queden 20, que vol vendre a ajuntaments i companys. També intenta vendre la seua nau al carrer Vicent Canet a traves d’una immobiliària, en la que ja va treballar son pare, Àngel Azpeitia, així com son oncle, José Azpeitia, autor del rostre del cadafal de la Mare de Deu de l’Ofrena, medalla nacional d’escultura i amb dos peces al Museu d’Alzira.

Fa anys que es demana una protecció de la professió i la Ciutat de l’Artista Faller, espai creatiu únic, i no s’ha fet res, perdent-se ixe patrimoni. Sembla que cap artista comprarà la nau i serà ocupada per un altre sector empresarial

Taller de Angel Azpeitia / Fotos: Locos por las Fallas

L’artista carrosser culpa del tancament a l’Ajuntament de València, que des de Cultura Festiva va dir que contractarien carrosses per a la cavalcada, despres van dir que no es podia, però vorien que es podia fer i han acabat no cridant-los ni per fer decoracions nadalenques, mentre es gastaven una fortuna en el lloguer d’autobusos per als Reis Mags.

Sembla que el problema d’Azpeitia es general al sector carrosser, com confirma Miguel Cortés, de Carrozas Cortés, aixi com Maica Guaita, de Carrozas Roda, o Alfredo Demets, tots pendents de les promeses ajudes de la Generalitat.

Taller de Angel Azpeitia / Fotos: Locos por las Fallas