Friki Fallas Noticias

#DiaDelOrgulloFriki: Quan la filatèlia i les falles es donen la mà

Comparte el link:

El 25 de maig és el dia de l’Orgull Friqui, que ve de Freak, que significa estrany i estrafolari, però també es refereix a la persona que fa una pràctica i desmesurada d’una afició. Ja hem vist que el món de les Falles no és alié a adoptar elements de la cultura Friki a l’hora d’incorporar-los a l’elaboració de les falles.

Potser el cim del friquisme faller (entés en el millor dels sentits) siga el del reconeixement, com feia destacar l’artista faller Sergio Amar, al que Correos li va dedicar un segell amb la crema d’una de les seues falles infantils, concretament la de la Falla Corretgeria – Bany dels Pavessos de l’any 2008. Sembla que va ser Cendra Digital qui ho va descobrir i ho va publicar. A mi eixe segell em va arribar franquejant una carta l’última setmana d’abril i no vaig saber ni l’artista ni la comissió, ni l’any, però Angel Romero de Cendra Digital sí que ho va saber i li ho va comunicar a Sergio. Unint aixì a un artista faller, la seua obra i una de les més clàssiques aficions: la filatèlia

Ignore quanta gent ha vist la seua obra representada en un segell. Jo he estat filatèlic aficionat, només col·leccionant els segells que m’agradaven, i no recorde haver-ne vist de cap persona viva a Espanya (que no siga el cap d’Estat o algun membre de la seua família) i que a més haja parlat personalment amb ella. D’ací de València recorde els del Plan Sur, o el de la Llotja, Sorolla, Ribera, però poc més. Veure que en dedicaven un al món faller em va emocionar. Volia dir que la Festa era reconeguda al màxim nivell.

Jo ja tinc guardat el segell a un lloc privilegiat a la meua taula de treball, com part del col·leccionisme faller que fa dels fallers friquis.

Eduardo Oltra
(Xàtiva, 1966) Licenciado en Historia del Arte; ex-fallero y ex-colaborador de la Junta Local de Xàtiva. En Locos por las Fallas es el redactor, corresponsal,  articulista,  fotógrafo, relaciones públicas, responsable de comunicaciones y Community Manager (Facebook)