Click
Comparte el link:

Dani Nebot ha estat el triat enguany per dissenyar els cartells oficials de les falles. Premi Nacional de disseny, les seues figures representen una valenciana, Floreta, i un valencià, Pepet, com a protagonistes actius o passius de la festa, transmetent els valors de la quotidianitat, l’alegria, la diversió i la sorpresa. El seu estil es una barreja entre el primitiu i modern, recordant l’estil egipci al representar als personatges de perfil. Floreta du el típic pentinat de fallera i Pepet el barret amb borles, amb colors com desgastats.

Els cartells de Falles per actes

El programa d’Actes.
Llegenda: 1-19 de març. 

Hi ha dos versions: El cap de Floreta, de roig, decorat amb motius de flors i estrelles, representació de l’ofrena i dels castells pirotècnics. El cap de Pepet, totalment blau, sense decoració, ¿representació que les falles son femenines ?

 

L’Alba de les Falles.
Llegenda: 15 de març, 24 hores. 

Floreta de morat, els dos peus a terra, un de planta i l’altre de punta. Els elements que la decoren son clarament representacions de diversos tipus de focs d’artifici nocturns.

El Programa Pirotècnic.

La llegenda: Gener-Març 2019.

Pepet apareix de groc amb ratlles blanques verticals. Un peu en terra i l’altre alçat a l’altura dels malucs. Una única mà, enrere, amb dos coets de canya.

La Cavalcada del Patrimoni.

Llegenda: 10 de març 18 hores.

Floreta està muntada en una roda, de la que veiem la meitat. L’estampat té un capitell jònic, una dolçaina, dues rates penades, una mitja lluna musulmana, una corona cristiana, una pinta valenciana, flors, una paella i un tabal.

L’Exposició del Ninot.

La llegenda: 1 febrer-15 març. Museu de les Ciències.

Pepet apareix de blau, amb boca i ull clarament mostrats, amb una mà de quatre dits. Un peu el té en terra i l’altre a l’alçada del cap. Per baix del coll està tapiçat de linees blanques disposades en files i columnes, representació dels ninots exposats.

La Cavalcada del Foc.

La llegenda: 19 de març, 19 hores, Carrer Colom.

En ell apareix Floreta, sense braços, amb cua de dimoni i banyes, amb el dos peus en terra, el de davant amb la planta recolzada i el de darrere no mes la punta, nás en flames, de roig, com l’element que representa. Esta decorada amb motius com el trident en què sol aparéixer el dimoni, flames, explosions, estrelles, fum rodes, el que sembla una mascletà. L’ull no està clar si es una flama o una hèlice i la boca sembla representada pel fum.

Sembla que el dissenyador s’ho ha treballat de valent des d’una aparent sencillesa, però amb motius que omplin de significat cada acte que vol representar. No es pot representar mes en mes pocs elements i ixos elements son els que deuen estar i no altres. Perfectes per a mi, en la meua modesta opinió, no entenent algunes critiques destructives que he llegit.