Cultura Fallera Noticias

20 anys de Tirant de Lletra

La Falla Na Jordana reprèn la seva activitat i ho fa amb la tradicional celebració i lectura de Tirant lo Blanc. Aquest any amb doble il·lusió si cap, d’una banda suposa un retrobament en el qual és el primer gran esdeveniment de la comissió després de la suspensió de les Falles i l’aplicació de les mesures sanitàries; però també per alguna cosa molt més important, ja que és el 20 aniversari d’aquesta celebració literària i cultural emmarcades, a més, dins de les celebracions de el dia de la Comunitat Valenciana.

Per a això s’han programat un seguit d’activitats encaminades a celebrar l’obra de Joanot Martorell que inclouen la lectura de Tirant lo Blanc, aquest any per les circumstàncies serà online i prèvia inscripció anticipada, els dies de l’5 a el 8 d’octubre i la lectura dramatitzada, Deo Gratias, el dia 9 d’octubre aquesta vegada al casal de la comissió.

Un aniversari com el d’aquest any requeria celebrar de manera especial i és que als actes ja esmentats s’han afegit altres com el “Tirant de lluminària” on la pólvora serà la protagonista; “Tirant de xirimita i Tabal”, la música omplirà els carrers de el Barri de l’Carme i que enguany arriba a la seva cinquena edició; “Tirantdelletra.com”, presentació de la pàgina web commemorativa de l’aniversari: “Un Tirant Il·lustrat”, exposició d’il·lustracions sobre el personatge de Tirant a traves dels ulls de diferents artistes fallers i il·lustradors com: Mario Gual, Marina Puche, Vicente Almela, Antonio Ortiz “Ortifus”, Miguel H, etc; “Un Tirant itinerant”, fotografia col·lectiva dels participants del col·lectiu en la XX edició.

A més les activitats inclouen una exposició dedicada a Carmelina Sanchez Cutillas, dins l’any que l’Acadèmia Valenciana de la Llengua dedica a l’escriptora, titulada: “Carmelina Sanchez Cutillas escriptora de l’any 2020” i una projecció audiovisual, titulada: “Carmelina i les Falles: sis veus i una ressenya “

Així doncs, durant una setmana, de el 2 a el 9 d’octubre, es podrà gaudir tant de l’obra de Joanot Martorell com de les diferents visions de la mateixa. La programació es pot consultar al web de la Falla i estarà subjecta a aforaments restringits segons sigui el cas i podrà patir variacions per la situació d’emergència sanitària.

Locos por las Fallas
Revista digital de noticias y artículos relacionados con las Fallas tanto del "Cap i Casal" como otras localidades donde se celebren fiestas falleras. Nos gustan las Fallas y la fotografía. Disfrutamos con los monumentos, pasacalles y demás actos falleros. Por eso queremos mostrar nuestra visión de la fiesta fallera a través de las fotografías y artículos que publicamos.
https://www.locosporlasfallas.com